Kuća na kotačima
www.tinyhomebuilders.com/tiny-house-trailers

Kuća na kotačima

 

Ako samo na Googleu pretražimo Tiny house, najčešće rezultati pretrage nam pokazuju kuću na kotačima. Kakvi su to kotači, pitate se dok grizete i onaj zadnji nokat na lijevoj ruci, a desnom ispijate srk kave?  To mora da je nekakvo podvozje. Ili prikolica.

U svijetu poznato kao Tiny house trailer.

Podvozje na kojem se montira Tiny kuća. O veličini podvozja ovisi kolika će nam kuća biti, koje težine i širine. Najčešće je to takvo podvozje koje se može prevoziti u cestovnom prometu.

www.tinyhomebuilders.com/tiny-house-trailers

 

Kakva je situacija u Europi?

Našli smo u Nizozemskoj firmu koja proizvodi Tiny house podvozja po cijeni od 3000€.

Moguće je specificirati dimenziju, dužinu ali širina je standardna 2,44m. U većini slučajeva su to dvije osovine po podvozju te obavezna naletna kočnica.

https://mindfulhomes.wordpress.com/tiny-house-eu-trailer/

Tko proizvodi podvozja u Hrvatskoj?

Do pisanja ovih redaka nismo naišli na proizvođača podvozja za mobilne kuće. No našli smo par firmi poput ove koje izrađuju razne prikolice prema narudžbi, pa pretpostavljam da bi mogli napraviti i podvozje za mobilnu kuću.

Druga opcija je googlati “prikolice po mjeri” što vam daje najbolju opciju za raspitati se o vašim zahtjevima. Doći ćete do npr ove firme koja možda može odgovoriti na vaš upit.

Vjerujem da u hrvatskoj ima tvrtki koje bi mogle izraditi ovakva podvozja te ako nalete na ovaj članak pozivam ih da se jave i prezentiraju svoje mogućnosti izrade. Rado ćemo ih predstaviti na ovom blogu.

Bitna stvar je napomenuti ukoliko se odlučite na kupnju podvozja i krenuti izgraditi Tiny kuću – ako mislite putovati svijetom s vašom Tiny kućom – STOP – neće moći.

Podvozje za Tiny kuću ćete koristiti samo zbog toga što želite legalno smjestiti svoju kuću npr. u kamp i za nekoliko godina jednostavnije promijeniti lokaciju.

 

Leave a Reply