Prefab Tiny House ili kako već danas do gotove kuće u tek nekoliko klikova mišem?

Prefab Tiny House ili kako već danas do gotove kuće u tek nekoliko klikova mišem?

Znate one scene iz filma “Povratak u budućnost” kada smo bili fascinirani svom onom tehnologijom za koju se predviđalo da će se pojaviti?

Ali, čak ni onda nismo ni sanjali da bi u nekoliko klikova mišem na internetu mogli naručiti kuću i da bi nam ona mogla stići na naša vrata.

I sada vam to zvuči kao neka daleka sutrašnjica? Možda. Ali to više nije budućnost ili san. To je stvarnost. Ako još uvijek ne vjerujete, čitajte dalje.

 

U svijetu Tiny house pokreta, ovakve gotove male kuće zovemo Prefab odnosno “Prefabricated tiny house i napravile su pravu revoluciju u svijetu malih montažnih kuća.

 

Iako je već bilo priče o razlozima kupnje ovakve male kuće, nije loše ponoviti samo neke benefite.

Prije svega, ovakva kuća, poznatija u svijetu kao Tiny House je jako štedljiva. Ne samo što se tiče prostora, već i ukupnih financija koje danas izdvajate za stanovanje. Ušteda na novcu i cijena male montažne kuće glavni su razlozi za odluku o kupnju.

 

Tiny house je isto tako “zelena” odnosno energetski učinkovita, pa se voli s prirodom.

Uostalom, voli se i s novom europskom regulativom koja je postrožila propise energetske učinkovitosti, što znači da ove male kuće neće gubiti na vrijednosti već sutra kada nam budućnost energetske učinkovitosti na veliko pokuca na vrata.

Još jedan veliki plus većine montažnih kuća je i ta što je pametna. Prostor je maksimalno iskorišten i prilagođen današnjim ljudskim potrebama. Što bi se reklo:  “Sve vam je na dohvat ruke”.
Ima fasadu koja “diše” i sama određuje koliko je njoj, a i vama potrebno svijetla ili da li je temperatura optimalna. Pomoću aplikacije za mobitel možete upravljati s kućom gdje god se nalazili.

 

Kod nas, možda najpopularnije male kuće su one modularne veličine od 30m2 do 150m2, pa i više.

 

Što znači da su modularne? Pa to označava da se zidovi ove montažne kuće jednostavno demontiraju i montiraju na mjesta po vašoj želji.

Zvuči super, zar ne?

 

Prije definiranja izgleda i cijene montažne kuće,  s vama se planira njena izrada i opremanje, pa imate mogućnost sami dizajnirati i prilagoditi montažnu kuću prema vašim željama i potrebama.

Možete na primjer odabrati razne boje fasade i njen materijal, kao i opremljenost kućanskim aparatima i ostalim stvarima koje vam trebaju za život.

 

E sad, sigurno vam je kroz glavu prošlo pitanje o cijeni ovakvih montažnih odnosno modularnih kuća?

 

Početna cijena nenamještene osnovne modularne kuće od 30m2 je oko 16 000 €, dok se cijena potpuno namještene kuće se kreće oko 20 000 €.

Ako želite obiteljsku kuću, veličine 80m2 s dodatnom terasom od 15m2, za kompletno namještenu verziju morat ćete izdvojiti  nešto više od 50 000 €, dok se one najveće montažne kuće na kat od 155m2+ kreću od 79 200 € za potpuno namještenu kuću.

 

U Hrvatskoj, za izgradnju modularnih kuća je specijalizirana tvrtka Trex Systems . Oni izrađuju montažne kuće za stanovanje, kampove, poslovne prostore, ali i mjesta za prodaju robe, kao i garaže i podrume.

Preuzeto sa: Trex Systems

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite na svojim društvenim mrežama ili preporučite osobi za koju mislite da bi joj bio zanimljiv.

 

Kao i uvijek, možete nas kontaktirati na našu mail adresu ili posjetiti našu Facebook stranicu.

Leave a Reply