Tiny Relax

 

 

Prije nego što krenete u borbu sa šefom i radnim kolegama oko godišnjeg odmora, sigurno se prvo bacate na istraživanje idealnog mjesta na kojem bi bilo zanimljivo provesti zaslužene slobodne dane?

Bilo bi super nekada malo ispremiješati stvari i otići tamo gdje vam se nudi pomalo drugačiji, zanimljiviji sadržaj od onog standardnog?

A i malo učiniti ljubomornima prijatelje na Fejsu, Instagramu, Pinterestu…

 

Ako je to slučaj, onda imamo nešto za vas.

Donosimo vam izbor Tiny ili pak kućica na drvetu za provođenje idealnog odmora.

 

Ali prije nego se bacimo na samu temu, htjeli bi malo pobliže objasniti pojam “Glamping” koji je tek nedavno zaživio kod nas.

Ovaj izraz označava mjesta za odmor koja spajaju glamur i kamping, a vidi čuda, spoj ovih dviju riječi i tvori glavi pojam.

Recimo da se pod smislom glamur podrazumijeva sav onaj sadržaj luksuznijih hotela ili smještaja, ali je taj glamur uklopljen u kamperski stil provođenja odmora.

 

Krenimo s našim izborom zanimljivih malih kućica i kućica na drvetu u Hrvatskoj.

 

Prvo u nizu mjesta koja želimo predstaviti je Ekološki kamp Krk Premium Camping Resort by Valamar koji u svojoj ponudi ima 5 malih kuća za odmor.

www.camping-adriatic.com

Osim bogate opremljenosti malih kuća s dvije kupaonice, klimom i potpuno opremljenom kuhinjom, ovo glamping naselje za odmor u ponudi ima i saune, bazen i čitav niz ostalog luksuznog sadržaja.

Zbog izgrađenog dječjeg igrališta unutar naselja, redovito privlači obitelji željne ovog novog oblika odmora.

 

Ako ste pak više raspoloženi za odmor nešto dalje od slane vode, onda bi vam dobar izbor bio novootvoreni glamping resort Plitvice Holiday koji se smjestio u Grabovcu, naselju nedaleko od poznatih Plitvičkih jezera.

Ovo mjesto nudi kombinaciju pet kućica na drvetu i devet Tiny kuća koje su se smjestile oko jezera.

www.plitvice.com

Kućice na drvetu su pravo prostrano bogatstvo s dvije kupaonice, dvije spavaće sobe, dnevnim boravkom i kuhinjom.

 

Male kućice oko jezera pak nude smještaj za maksimalno dvije osobe i smještene su u hladu borova, a s terase možete izravno uživati u zvukovima slapova ili pak jezeru na kojem su smještene.

Osim navedenog smještajnog sadržaja, nude i bogatu gastronomsku ponudu s hrvatskim specijalitetima, ali i ostale popratne sadržaje poput stolnog tenisa, biljara…

 

Kako okolica Karlovca ne bi manjkala robinzonskim turizmom, zaslužan je Tihomir Ožvald, koji se nakon 30 godina života u Tokiju zaželio mira i čiste prirode, te odlučio u malenom selu imena Resnica, na terenu okruženom sa 7 hektara šume i livade, izgraditi kućicu na drvetu.

 

Ograda ovog smještaja je napravljena od grana iz obližnje šume, zidovi od sirovih pružnih pragova, a unutrašnjost kućice krase suveniri koje je vlasnik prikupljao za vrijeme bivanja u Tokiju, ali i po talijanskim i francuskim buvljacima.

Kućica na drvetu za koju postoji red čekanja za najam najviše se pak ističe svojom staklenom stijenom koja se smjestila u krošnji drveta.

https://www.booking.com/hotel/hr/treehouse-resnice.hr.html

Iduća predivna kućica na drvetu u kojoj možete uživati je koliba Gorski Lazi, koja se smjestila 30-ak kilometara od Opatije i nešto manje od dva kilometra od skijališta Rudnik Tršće.

http://www.gorskilazi.com

Ova kućica je zamišljena kao glamping robinzonsko mjesto odmora, te gostima osim pogleda na planinu i okolnu prirodu nudi i uživanje u adrenalinskom parku ili pak odmor uz večernju lomaču.

 

Iz planina se ponovno selimo na more.

 

Destinacija u kojoj pregledavamo male kuće za odmor je Maro Premium Village u kampu Lanterna, Poreč.

Ovo glamping naselje nudi nekoliko Premium Family Camping kućica površine 38 m2 i smještajnog kapaciteta do 6 odraslih i dvoje djece. Kao i većina glamping mjesta, nudi dvije kupaonice, terasu za uživanje, potpuno opremljenu kuhinju, klimu…

www.camping-adriatic.com

Isto tako unutar naselja, nalazi se i nekoliko Premium Camping Tiny kuća površine 32m2 u koje može stati maksimalno četvero odraslih i dvoje djece, a također nudi sve kao i njena velika sestra Family Camping home kućica.

 

Nadamo se da ste uživali u čitanju koliko smo mi uživali u predstavljanju ovih malih kućica za odmor, kao i kućica na drvetu.

 

Kao i uvijek, preporučite ovaj članak ljudima za koje smatrate da bi ih mogao zanimati, a i uvijek nam se možete javiti putem mail-a ili pak naše Facebook stranice.